Hotels kris kras door het territorium Yukon & Tips

Reizen naar de Yukon in Canada vraagt wel om wat aandacht mocht je zo’n reis zelf willen boeken. Tegenwoordig is het allemaal een stuk makkelijk zowel via een reisbureau als zelf boeken.
Mijn reis was in juni 2004 en het was er behoorlijk warm, ook door de diverse bosbranden wat het rokerig.

  • Probeer in ieder geval een accommodatie met airco te vinden.
  • Wees vooral voorbereid om de muggen tegen te gaan want als je in juni gaat kun je daar behoorlijk last van hebben. Dus neem een goede spray mee of koop een spuitbus met deet als je in Whitehorse aankomt.
  • De 750 km lange Dempster Highway is een gravelweg daardoor beter om in 2 etappes te rijden met een overnachting in het basic hotel dat halverwege ligt. Of kies ervoor om van Dawson een vlucht naar Inuvik te regelen maar dat maakt het allemaal wel duur.
  • Juni is niet de beste tijd om wild te zien. Beste reistijd blijkt de zomer te zijn.

Alle onderstaand accommodaties behoren tot de Rondreis Yukon/NWT en zijn beoordeeld in juni .2004


Ida's Motel & Restaurant, Beaver Creek, YT:
tijdens onze reis in was Ida's Motel net open. De kamers waren erg groot en ze hadden satelliet tv zodat we de voetbalwedstrijden niet hoefde te missen. 1202 Motor Inn was onze originele boeking, op de website zag het er wel oké uit voor een nachtje maar bij aankomst werden we ergens achteraf in een soort sta caravan gepropt. De gordijnen vielen al van hun roede toen we ze open wilde doen. Gauw opzoek gegaan naar een ander hotel en hebben dit toen maar gauw geannuleerd. Gelukkig kregen we ons geld terug maar hadden eventueel die kosten op de koop toegenomen.


Hotel Carmacks, Carmacks, YT:
Een hotel gelegen aan de Klondike Highway. We zouden hier in de eerste instantie slapen maar waren erg vroeg dus afgezegd en doorgereden. Hotel zag er van buiten toen prima uit.


Westmark Inn, Dawson City, YT: 
Op een gunstige plek gelegen in Dawson City en goed uitgangspunt voor de nabijgelegen bezienswaardigheden. Hotel en Restaurant zijn goed.

Eagle Plains Hotel, Dempster Highway, YT:
Dit motel ligt in het midden van de 750km lange Dempster Highway en maakt het een goede stop want de hele weg in een keer rijden is best pittig gezien zijn omstandigheden. Hij staat bekent als gravelweg en zorgt regelmatig voor lekke banden en veel stof van de hardrijdende vrachtwagens. Het hotel is uitermate basic en heeft een matig restaurant. Verwacht hier absoluut niets dan kun je ook niet teleurgesteld worden. Op de terug weg hebben we wel de 750km in een keer gedaan maar het is een lange stoffige tocht en de hoge snelheid waar we dit mee hebben gedaan is nog steeds onverantwoordelijk te noemen. 

Raven's Nest Inn, Haines Junctions, YT:
Eigenlijk zomaar langs de kant van de weg in het kleine Haines Junction lag dit fantastische hotel met goede keuken. Het is inmiddels wel van eigenaar gewisseld.


Westmark Whitehorse Hotel & Conference Center, Whitehorse YP:
Westmark Groep is de Best Western Groep van Amerika. Was prima locatie om te slapen in 2004 want je bent toch moe van zo’n lange reis dus maakt het allemaal wat minder uit.  Inmiddels zijn er betere hotels zoals het SKKY Hotel of een luxe Bed & Breakfast zoals The Northern Lights Resort
.

Meest recente reacties

02.01 | 15:15

Dank voor het compliment. Er is ook nog een VS & EU Site. Www.reizenenmeer.com.

02.01 | 14:57

zekers. Wat een fantastische site heeft u gemaakt met veel bruikbare tips. Heerlijk die voorpret!

02.01 | 14:49

Das mooi te horen. Hopelijk heb je er iets aan.

02.01 | 14:44

Fantastisch om te lezen!